woensdag 17 oktober 2012

Shaken not stirred

Vroeger stal men een fiets om even van 't ene punt naar 't andere te geraken. Wij hebben dat nooit gedaan, maar het was "common".

Nu,steelt men een auto en de gegeerde zijn die met ringskes.

Dit overkwam H.T.B. op verkiezingsdag. Aangezien ik, het "luie" Mothership wou uithangen, ging H.T.B. frietjes halen als avondeten.

En hij belt mij op: "Schiettegij uwe frak es aan en komt mij halen! Want ik zie hier net "iets in de trant van gekleurde medemensen" voorbijrijden in onze auto!"

Onnodig te zeggen dat het Mothership herself in een paniekaanval schoot, zelfs boos was op H.T.B., en effectief hare frak aan schoot om richting "the crime scene place" te rijden.

Daar trof ze H.T.B. aan met een zak vol frieten, waar mijn maag zich al vierkant tegen verzette.

En zo geschiedde dus dat er een aangifte diende te gebeuren bij de mannen van de Kleine Steenweg. Ondertussen had H.T.B. al gebeld zodat hij al geseind stond, maar een verklaring op het bureau was eveneens ook nog nodig.

Daar kreeg H.T.B. te horen dat dit dé nieuwe rage is. Met een soort van "device" openen ze je auto, starten ze hem (Startsysteem door drukknop en geen sleutel) en daar gaan ze dan! Ze doen een toerke en parkeren hem dan netjes.

De mannen van de Kleine Steenweg wisten zelf te zeggen waar ze de meeste auto's met ringskes terug vinden, want vaak worden ze op dezelfde plaats achtergelaten.

Nu ver konden ze niet want met een trackingsysteem kon hij opgespoord worden als ze verder gingen rijden.

Dus na de raad van de mannen (geweetwel, die van de Kleine Steenweg) wij én route... en ineens gaat H.T.B. zijn GSM. Een paar knikjes etc.. stapt H.T.B. weer in de auto en heeft het heugelijke nieuws: ZE HEBBEN HEM!!!

De daders, ge kent die wel, met zo van die klakskes op hun hoofd die te klein zijn, die waren niet meer te bespeuren, maar de auto wel. Netjes geparkeerd, wel open, want dat "deviceke" sluit geen auto's.

Wij waren  3 bange uren 't slachtoffer van dé nieuwe rage!

En op dat moment dan denk je wel even, had ik deze ochtend nu maar eens op een andere partij gestemd se! (Gelukkig is dat een tijdelijke gedachte, want ze zijn niet allemaal van hetzelfde allooi).


8 opmerkingen:

gilbert zei

Spijtig voorval, maar leven de techniek van beveiliging,en anders even met zijn twee fritjes gaan halen he
groetjes

DharSon zei

He, wat een nare gebeurtenis. De techniek is wel fijn voor dit soort dingen. Gelukkig weer terug dus.

Anoniem zei

Hoe vreemd en naar ! Ik zou dat ook niet graag voor hebben ! Nog een geluk dat er niets kapot of uit gestolen was, maar toch ...

Ariadnesdraad zei

Amai, maar gelukkig liep 't goed af !

Joke zei

inderdaad, gelukkig was dat een tijdeljke gedachte.

Hilde zei

leuk verhaaltje om te vertellen (én ook door Mothership herself heel leuk verteld trouwens), minder leuk om zelf mee te maken. maar allee, blijkbaar toch nog tamelijk goed afgelopen hé!

veerle zei

Waarom doen ze dat dan, als ze er toch niet ver mee kunnen rijden? Waren de papieren gepikt ofzo?
Vreemde rage, ze.

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Veerle; Blijkbaar schuilt er een "kick" in om aan vrienden te tonen dat ze "ermee" rijden voor even! Rare kronkels. Alles zat er nog netjes in qua papieren, golfschoenen, etc....
@Hilde: Is therapeutisch het zo neerschrijven, maar op de dag zelf, was ik niet aanspreekbaar. :-)
@Joke: In the heat of that moment hé
@Ariadnesdraad: Zeg dat wel. Stel je voor dat ze een ongeluk hadden veroorzaakt en andere mensen schade zouden hebben berokken.
@Michenco/Dharson: Het feit dat ze in je auto hebben rondgereden is ook zo een raar gevoel.
@Gilbert: Toch wel erg dat je dat al met twee zou moeten doen om je auto veilig te stellen. In ieder geval met de auto zien ze ons daar niet meer. Spring dan wel even op 't stalen ros!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...