dinsdag 5 maart 2013

Over blazen gesproken

De ene zijn blaas is den andere zijn sleutelbeen niet.

Dat klopt, kan ik wel stellen.

Mothership heeft een blaasontsteking en het is vandaag erger dan de dagen ervoor. Zal hier het gezegde tellen: "Het moet eerst erger worden, vooraleer het betert!" Ik zal afwachten én de dokter zijn advies opvolgen. Morgen niet beter, dan andere medicijnen maar.

Sinds een paar dagen denk ik dus ontzettend veel en zelfs meermaals per dag: "Amaai, ik ga hier een plas van jewelste moeten produceren, waarvan als ik het in de zee zou doen, deze zou overstromen!" Voor zover een zee kan overstromen, maar het is maar om het een beetje te aantonen, hoe het voelt.
Onnodig te zeggen dat de zee in mijn geval niet zal overstromen, aan het aantal luttele druppels per keer maar.

La Reine daarentegen, heeft niets aan haar blaas, maar is wel op  haar blaas gegaan!

Met andere woorden, nen patotter van jewelste gemaakt, smakker de smak onderuit.

Op kousevoetjes je jeans uittrekken en op één been staan is dus geen goede yoga-positie. Men moet ook geen flamingo's immiteren. Die beesten kunnen op één poot zelfs slapen, maar wij kunnen dus zo geen broek uitdoen!

Neen, dat gaat echt niet, want dan ben je dus sneller de grond aan het kussen dan de paus het kan doen als hij uit een vliegtuig stapt.  En aangezien we geen paus hebben op dit moment, kwam er dus ook geen "witte rook" uit de schouw, als teken dat er iets aan de hand was.

La Reine kon zondag geen vaas meer tillen en had begot toch wel een bonte kleurenpalet op haar schouder zeker!

Het was gisteren voor de dokter des huizes duidelijk: "D'er is iets met het sleutelbeen! Ga maar eens onder de plakken!".

En spreekt de "plakkenman" naderhand tegen La Reine toch wel de gevleugelde woorden: "Het is gebroken, madam! Gij moet toch vreit veel zeer hebben?"

La Reine die gezegend is met een hoge pijngrens, kan niet beamen dat het geen pijn doet maar na vreit veel zeer, dat valt mee!

Ondertussen wordt het woord "opereren" ook ter sprake gebracht, maar deze namiddag zei de dokter des huizes dat het misschien niet aan de orde zal zijn. Maar liever safe then sorry gaan we toch morgen naar mijnheer dé specialist in armen, benen, schouders en andere ledematen voor een second opinion!

Zo zie je maar, uitgeschoven is ook gedanst!13 opmerkingen:

ms zei

Vroeger kon ik dat wel op één been. Een lange broek uittrekken dan. Aantrekken trouwens ook.

Maar door een lichte uitzetting in de breedte is dat precies dat mijn evenwicht wat verstoord is.

;-)

zapnimf zei

Is God boos op uw familie, Christel?
Zoveel lichamelijke gebreken... als dat maar niet uitdeint.

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@MS: Bij La Reine is de uizetting in de breedte enorm geslonken... dus ze was standvastiger als ze nog wat breder was. :-) Neen, sokken op een glibbere ondergrond en dan zo'n manoeuvre was toch geen combinatie die nog eens moet overgedaan worden. :-)

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Zapnimf: Moet zijn, me dunkt! Zal wat meer zijn naam moeten vernoemen in de trant van God... en nog wat erachter. :-)

" m(i)e " zei

veel beterschap aan het mothership en la reine, maar ik moet toch zelfs met zoveel ellende lachen als gij het beschrijft!

Hilde zei

tja, daar valt niet veel op te zeggen hé! aan de een : "snelle blaasbeterschap", aan de ander: "sterkte met het sleutelbeen". hopelijk komt dat laatste in orde zonder operatie!

Ariadnesdraad zei

Oei! Hopelijk gaat het herstel vlug...

betaceltransplantatie zei

ik wens je veel beterschap en vlug herstel, en mischien in het vervolg niet meer denken dat je 18 bent maar nogmaals spoedig herstel christel

groetjes gilbert

Lutje zei

haha, het klopt wel :o)
en een second opinion vragen kan zeker geen kwaad...

The Empress zei

Second opinion is altijd goed! Beterschap!

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@M(i)e: We kunnen er beter mee lachen, alhoewel de tranen mij gisteren in de ogen stonden toen ik ineens krom moest lopen van ee hevige pijn.
@Hilde: Bedankt.
@Lutje/The Empress: Doen we zeker.. dan ben je gerust.
@Ariadnesdraad: Dank je wel!
@Gilbert: Tja,... den ouderdom hé

Anoniem zei

Een blaasontsteking heb ik ook al gehad : zeer pijnlijk en vervelend ! Veel drinken (water) zou ik zeggen. Moet ik nu nog doen of ik heb het terug.
Veel beterschap en ook aan La Reine !

vee zei

Die laatste is een uitdrukking die ik van lebbeke ken....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...