donderdag 21 augustus 2014

Rambo en Rambi

Onze buren, zijn helden..

Vandaag staan ze in de krant.... dapper, moedig en vol adrenaline.

QUOTE
 
do 21 aug - Overvaller krantenwinkel De Media aan de Krijgslaan in Wilrijk opgepakt dankzij moedige getuigen - 13:27

Ingezonden door: Louis van Looy

Overvaller krantenwinkel De Media aan de Krijgslaan in Wilrijk opgepakt dankzij moedige getuigen
Woensdagavond rond 17.40 uur probeerde een overvaller de kassa buit te maken van krantenwinkel De Media aan de Krijgslaan. De eigenaar van de winkel, die op dat ogenblik achteraan in de tuin aan het werken was, hoorde zijn vrouw gillen. Toen hij ging kijken, stond hij oog in oog met de overvaller. Deze droeg een bivakmuts. Hij liet de kassa vallen en rende de winkel uit in de richting van het Heldenplein. De winkelier zette de achtervolging in en riep naar een voorbijrijdende wagen dat het om een overval ging. In die wagen zat een koppel. De man en vrouw begrepen meteen waarover het ging. Ze keerden hun wagen en volgden de verdachte.
Die liep naar een geparkeerde auto. Het koppel zette hun wagen achter die van de overvaller om te beletten dat die uit de parkeerplaats kon rijden. De overvaller trachtte zich toch weg te manoeuvreren. Het voertuig van het koppel raakte daardoor beschadigd. Ondertussen was de winkelier ook aangekomen. De man van het koppel nam de autosleutels uit het contact om te beletten dat de overvaller alsnog zou proberen weg te vluchten. De vrouw, haar man en de winkelier hielden de verdachte in bedwang tot de komst van de politie. Die arresteerde de overvaller. Het gaat om een 24-jarige Portugees. Hij zal worden voorgeleid op het gerechtshof. De winkelier raakte bij het tegenhouden van de overvaller gewond aan ribben, scheenbeen en armen. Hij is 2 dagen werkonbekwaam. Zijn vrouw had in de winkel een paar slagen tegen het hoofd gekregen. Zij werd ook voor verzorging overgebracht naar het UZA. Ze is niet werkonbekwaam. De vluchtauto van de overvaller werd in beslag genomen

6 opmerkingen:

ms zei

Een mens voelt zich direct veiliger met zulke buren.

;-)

rietepietz zei

Gewéldig, als iedereen zo reageert wordt het voor overvallers ooit zó gevaarlijk om mensen te overvallen dat ze er van ellende maar mee ophouden!

Céline S zei

Wauw, ik ben jaloers op jouw buren!

Petra zei

Gelukkig traden zij direct resoluut op en keerden zij zich niet af...respect!

A van de Aa zei

Dapper ...... met recht trots op die buren.

Anoniem zei

Zeer dapper ! Respect ! Velen zouden het niet doen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...