donderdag 1 maart 2012

Een ballet van....

flikken...

Een unieke voorstelling waar ik deze week al tweemaal getuige mocht van zijn.

Ik begeef me deze week richting M.K.P. na een dag noeste arbeid en sta stil in een file. Dit in een straat waar je normaal zo door kan rijden.

En bij het uitrijden van die straat zie ik het... op het kruispunt staan de lichten in knipperstand en zover het oog reikt zie ik dat ook de lichten aan 't oud justitiegebouw in knipperstand staan.

En dan spot ik ze.. de aspiranten van de flikken.. te midden van de baan. Als wij als burger te midden van  de straat gaan staan gesticuleren, geheid dat we worden opgenomen en opgesloten. Maar deze regel is niet van toepassing voor hun, want een blauw uniform aan en te midden van de straat staan, dat is dé gewoonste zaak van de wereld.

Maar nu wil dat achter de "leerling", de "meester" staat en dat hij hun arm neemt om hun te leiden in het juist aangeven van de aanwijzingen naar ons bolide-mensen. Het is een mooi schouwspel... en ik lach er spontaan van in het vuistje. Niet luidop  én met het raampje open want dan zou ik misschien nog aan de kant worden gezet voor smaad aan de politie.

En vandaag was het the big test... de leerling stonden gevaarlijk tussen de spitsuur-auto's en de meesters stonden veilig op het voetpad toe te kijken hoe ze het deden.

Maar volgens mij waren ze geslaagd want er waren veel happy-faces te bespeuren!

2 opmerkingen:

Nienke zei

Jahaa die moeten ook examen doen. Wel grappig dat je zoiets meegemaakt hebt, ik heb het nog nooit gezien.

Anoniem zei

Als flikken het verkeer regelen ben je zeker van oponthoud in alle richtingen !
Ik stem voor alle verkeerslichten vervangen door rotondes !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...