donderdag 2 oktober 2014

(Her)keuring

Ik ben er genen fan van. Ik weet niet hoe het komt, maar het ligt mij niet. Ook al is de auto een week ervoor naar de garage geweest. Neen, het kan me niet tot rust stemmen.

Nu wist ik wel al dat ik steeds wel een wolkje achterliet. Dieselwagen, wat ouder, etc.. maar goed.

Laat ik het zo stellen, mijn ecologische afdruk kon beter.

Maar de mannen in hun stofjas waren vriendelijk en zeiden vorige week: "Weet je, geeft eens goed wat gas in tweede en op een hoog toerental en dat komt in orde".
Het betekende wel dat ik dus afgelopen week hiervoor een rode kaart kreeg.

's Anderdaags hing ik al aan de lijn met mijn garagist om mijn verhaal te doen. Hij zei: "Manneke, komt naar hier, ik kap daar wat bij. Je rijdt gelijk nen 18 jarige wat en dat is klaar".

Maandag stond ik dus aan mijn garage (gesloten om 17 uur en terug open van 18 uur tot 19 uur - handig) maar mijn garagist was mij vergeten. Dus 's anderdaags belde hij mij zelf met de nodige excuses en ik stond 's avonds alweer bij hem. Waar hij mij, bijna haast met de rode loper uitgerold, stond op te wachten.

Ik wou een nieuwe wagen als wachtgeld van de dag voordien opperen, maar dat zou nu net die brug té ver zijn geweest. :-)

Productje erin en gas planchee in tweede en hoog toerental.. ja héél goed voor het milieu...

Vandaag dus dé herkeuring. Ik had wel nog tot 10 oktober maar als je mij kent, ik ben iemand die zoiets in orde wilt hebben. Maar ik dacht.. goh... ik ga toch nog een buske halen en doe er ook nog wat in zo vlak voor de keuring.

In C haalt dat niets uit, want dat moet de tijd hebben om te kunnen door de leidingen gaan etc, maar als het in mijn hoofd zit dan zit het niet in mijnen derrière.

En hopsakee naar de (her)keuring... wachten en wachten (avonddienst).... en dan aan mij.

Ik stap uit en de Stofjas vraagt: "Hedde gij daar product in gedaan? Want ik zag a vertrekken.. ge had nogal een rookpluim."

Ik héél beleefd: "Ja, net ook nog en deze week door garagist. Maar ik rij geen kilometers op autostrade enkel en alleen in de stad... dus tja. Ik hoop écht dat het heeft geholpen."

Waarop Stofjas antwoordde: "Allez, we zullen een keeske (kaarsje) doen branden".

Stationair een Okay. Gas planchéé.. naar de 4!!! (had vorige week 5 en mag maar maximum 3 zijn). Stofjas vraagt nog eens: "Ge hebt er toch product in gedaan?"

Neen, ik antwoord niet in mijn gekende stijl, dewelke zou zijn: "Ja zeg dat heb ik toch al gezegd!"  Maar herhaal heel zen: "Ja, net ook nog en deze week door garagist."

Stofjas is héél behulpzaam en zegt: "We geven het even en we zullen nog eens zien se". En yessssss, het deed zijn werk.. een mooie 2!!!!

Een dikke dankuwel en merci heb ik eruit gegooid. Hij gaf me de raad om volgend jaar het product er een tweetal weken op voorhand in te doen en dan lukt dat aardig van de eerste keer.

Bij een (her)keuring sta je ook in de lijn met de andere en aangezien ik enkel de stofzuigertest moest laten doen, zei Stofjas "Rij maar achteruit  en ga via de andere kant naar de kassa, want anders sta je aan te schuiven tot die voor jou alles hebben doorlopen."

En rij bij ons op de keuring dan maar eens achteruit met al die paaltjes die gemillimetreerd staan.

Ik had niet gerekend op een vriendelijke mijnheer die mij zo uit dat paaltjes heeft geloodst en paaltjes zelfs heeft verplaats. Wat het anders onmogelijk zou gemaakt hebben om eruit te rijden. Ik viel van de ene verbazing in de andere.

Maar een ding is zeker, dat groen papier heb ik weer voor één jaar in handen.9 opmerkingen:

Miss Milla at Home zei

Haha... ik heb gelachen tijdens het lezen van je blog. Herkenbaar, die flesjes voor in de tank. Ik heb er ook al meermaals gebruik van moeten maken, en ja, 't werkt echt. En die behulpzame mannen van de keuring, dat maakte ik ook al meermaals mee. Ze hebben ooit zelfs mijn lichten afgeregeld zodat ik door de keuring zou raken :)

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Miss Milla at Home: ohhhhhh geweldig, dat ze jou daarmee hebben geholpen. Ze zijn de kwaadste nog niet he.

Lutje zei

autokeuring heb ik nooit graag gedaan, ik ga omdat ik moet en volgend jaar in maart kan ik weer...

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Lutje: Ik ook niet, maar noodzakelijk kwaad.

Lutje zei

ik moet gelukkig omdat ik weinig km's maak om de 2 jaar gaan

Jolet zei

Haha, leuk om te lezen!

Petra zei

Ik heb genoten van dit heerlijke artikel, en heb regelmatig zitten glimlachen , vooral toe je schreef over het niet antwoorden van de stofjas in de door jou gekende stijl...( het is namelijk ook mijn gekende stijl) voorlopig kan je er weer een tijdje tegen...
Groetjes petra

joke zei

Amai, wat een service op de keuring. En wat een toeval. Ik heb er zelf ook net over geblogd.

Desire zei

Ook niet mijn ding en als het even kan laat ik dat Man allemaal lekker doen :)
Maar wat een vriendelijkheid viel jouw ten deel ... dat maakt het toch een stuk aangenamer :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...