donderdag 15 december 2011

En dan loopt er (bekanst) iemand onder de tram voor mijn ogen x 2

Deze namiddag kwam ik van Berchem (gaan solliciteren) met de tram. Pas op dat is niet hetzelfde als Antwerpen volgens een oude dame op de tram.

Er zal al een oud besje op de tram toen aan de volgende halte haar vriendin opstapte. Na de "hoeistmeta" en "amaai dat is effekes geleeje da ik a gezien heb" ging het over 't weer!

Volgens de een had het toch zo lellek gedaan in Antwerpen maar de andere wist er niets van want ze was niet in Antweirpen geweest vandaag!

Als ik dat hoor dan denk ik aan 't zeetje of zo maar toch niet aan het feit dat ze gewoon eventjes naar Mortsel was geweest. Oké dat valt niet onder de noemer Antwerpen maar het is toch nog altijd dezelfde provincie.

Enfin, maar we wijken af.

Bij arrivé Harmonie tuur ik dromerig naar buiten en dan zie ik het gebeuren: een jongenman springt op de sporen voor een tram die van de andere kant komt.

Die tram raakt nog net de hielen van de jongeman terwijl die op het perron springt. De trambestuurster remt uit volle kracht en begint onbedaarlijk te huilen van de doorstane emoties.

Eerlijk gezegd, dan realiseerde ik mij waaraan die jongeman ontsnapt was en wat er voorgoed had kunnen gebrand staan op mijn netvlies en dat van vele toeschouwers. De oude besjes die moeten we kalmeren want die ene die blijft maar vragen "oefdatemderonderlijt". Na ontelbare neen madame, hij is aan de dood ontsnapt, zet ook onze tram zijn traject verder.

Twee haltes verder aan de A.W.W. stapt een meisje en een heer af. De tram vertrekt en geeft ineens een krachtige stoot tegen zijn rem. Dat meisje was van het perron geschoven tegen de tram en de man kon haar nog net terug op het perron trekken vooraleer ze onder de wielen  van de tram terecht kwam.

Zo geschrokken ze was, liep ze over voor de tram die wel groen had terwijl haar licht op felrood stond. Weer een trap op die rem en belgerinkel. De volgende trambestuurder die ook weer ontdaan is maar die foetert van "enne dat haar van die jeugd, dat moet allemaal in de ogen hangen, maar uit hun doppen kunnen ze er niet meer mee zien!"

Twee bijnakes op een paar haltes van elkaar was voor mijn tikker ook wel even te veel.

11 opmerkingen:

zapnimf zei

Die tram is behekst!
Overstappen!

Hilde zei

bizar dagske hebt gij beleefd. van de slag gaat ook mijne tikker wat sneller slaan door die tramverhalen!

Nienke zei

Schrikken is dat hè? Toen ik hier net woonde en van het bestaan van trams nog niet wist, liep ik er ook één keer bijna onder. De bestuurder keek me heel boos aan en ik was me rotgeschrokken. Is me daarna gelukkig nooit meer gebeurd.

" me " zei

pfffffff!!!!!!!!! Sa's schrikken !
En ik wil straks nog wel eens een keer de tram nemen omdat k dat fietsen in de regen en tegen de wind in zo ongelooflijk beu ben ... zou ik wel ?

Anoniem zei

Die engelbewaarders hebben overwerk geleverd, zoveel is zeker ! Gelukkig is het goed afgelopen.

Nina zei

Oeh amai, wat een dolle rit zeg! Hoe was de sollicitatie??

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Nina: Heel goed.. echt waar.. leuke babbel, toffe dames... nu wachten op een goed einde mss?
@Me: Ik neem zodra ik kan (geen regen of ijzige wind) de fiets, want met de tram verlies je zoveel tijd.
@Michenco/Nienke/Hilde: idd die jongelui hadden héél veel geluk!!! Maar je schrik dus behoorlijk.

veerle zei

't Is blijkbaar niet voor niks dat ik schrik heb van de tram.

En ik duim voor de job, he!

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Veerle: Bedankt... ik ben ook nog aan het duimen :-)

zapnimf zei

Die bambi's zijn gepikt van de taxidermist? Toegeven, ze zijn geen typische kitchbeesten.

Joehoe? 15 december? Toch niet gegrepen door een tram hè?

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Zapnimf: Nope, ze zijn héél mooi, bijna écht daarom dat ik ze ook wou. Ik moet echt niet van die kitchtoestanden hebben anders :-)

Ik leef nog, zeker en vast!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...