dinsdag 2 oktober 2012

Gebarentaal voor niet verbale mensen

Deze ochtend rij ik ter hoogte van de Koningin Elisabethlei. Daar bevindt zich aan "darmonie" een busstrook enkel en alleen voor de bussen.

Laat dit nu dé enige plaats zijn iedere ochtend waar ik braaf naast blijf rijden tot aan het licht om dan den doorsteek te maken naar Generaal Lemanstraat.

Maar één madam achter mij die was al op de strook aan het rijden van in het begin. Op het moment dat zij mij bijna inhaalt, ben ik aan het einde dus ik geef aan dat ik ook die richting kies.

En als ik dat doe, begroet ze mij vriendelijk (flassen in mijn richting, noem je dat eigenlijk). Vriendelijk en sociaal zoals ik ben wuif ik terug (zoiets van een middenvinger in de lucht). En aan het licht komt ze naast mij staan en het jammer aan deze dame is dat ze enkel gebarentaal spreekt. Dat is moeilijk klappen zunne zo zonder dat ge uw ruit naar beneden kunt doen. Maar enfin, ze maakt zich duidelijk.

Eerst gebaart ze, door aan haar gordel te trekken, dat ze "nen keer zal uitstappen se!"

Ik gebaar terug, ach ja ik pas mijn aan aan mijn gesprekspartner, dat ik geen bang heb (ge kent dat wel, zo een omgekeerd teken van "hou je mond" met een wijsvinger dat neen aangeeft) en dat ze maar moet uitstappen dan.

Dan doet ze teken dat ik een bril op heb (met haar twee handen maakt ze rondjes rond haar ogen). Ja madam, ik heb nen bril op, dat heb jij goed gezien, maar moet die enkel maar opzetten voor ver te zien. Dat kreeg ik niet getolkt. Dus ik doe maar teken dat ze het al wat rustiger aan kan doen (het zachte handgebaar en op en neer wuiven).

Kalm, ja neen, ze wordt nog ambetanter want nu gebaar ze ineens iets met haar middenvinger in haar mond. Wat moet nen mens daar nu op antwoorden om 7u30? Euh.....wordt dat hier nog groen?

En inderdaad het wordt groen en wat doet ze dan? Ze komt ineens voor mijn auto rijden en gooit dan alles dicht zodat ik niet anders kon dan remmen en stoppen. Maar ik maak haar duidelijk dat ik hier niet mee gediend bent (toeteren gelijk zot). En dan geeft ze ineens gas en gaat ze terug op de andere rijstrook rijden.

We rijden verder maar ik merk dat haar woede nog niet gekalmeerd is. En aangezien ze niet meer naast mijn kan rijden om gebarentaal te gebruiken moet ze zich anders laten gelden.

Op een gegeven moment kan je rechtdoor de E19 op of je kan richting Berchem kiezen (de Singel). Ze wacht af, rijdt geduldig voor mij. Maar ik ben niet van gisteren en geef dus pas op het allerlaaste aan dat ik richting Singel ga en dan doet ze het. Ze gooit zich tussen mij en mijn voorganger om dan, en dat scheelde geen haar of ze zat op de auto voor mij, weer naar rechts te gaan richting E19. En weg was ze....


Misschien kan de dame in kwestie maar beter eens hier een kijkje naar nemen:Zo kan ze het alfabet leren, voornamelijk voor als ze dan niet meer naast iemand staat.

8 opmerkingen:

ms zei

Toen ik nog een otto had, wierp ik dan kushandjes. Kwestie van goed te staan met de inboorlingen.

Soms overdreven die een beetje, dan deed ik teken wat ze voor mijn part konden doen, maar ik vrees dat ik, als ik dat vertel, miserie ga krijgen met zelfmoordpreventie.

;-)

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@MS: deze kon er ook wat van! Jeezes, zo gefrustreerd.

Nienke zei

Wat een hachelijke avonturen beleef jij op de weg zeg! Gelukkig is het goed gegaan, maar dat is niet wat je 's ochtendsvroeg wilt tegenkomen.

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Nienke: Die was echt zo gefrustreerd, niet normaal! Eigenlijk ook best zielig!

DharSon zei

Sommige mensen zijn zo gefrustreerd en je vraagt je af waarom....

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@DharSon: Dat vraag je je idd wel eens af! Dan denk ik: Doe toch rustig, straks krijg je wat aan je tikker. En loont het dan de moeite?

Anoniem zei

Wat een teef ! Gelukkig ben jij kalm gebleven of er was een ongeluk ...
Mooi beschreven. Ik zie het zo voor me. :-)

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

@Michenco: Datte... ik had er een ander woord voor. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...