woensdag 29 september 2010

Eerste update from Manilla

Wel deze jongen is na een fijne vlucht goed aangekomen in Manilla. Jongens wat een vochtige hitte! Het slaagt echt rond je oren en valt als een steen op je kop.
Het hotel is FIRST CLASS, (echt met hoofdletters). Een gigantische lobby, keikoel en vooral een fantastische mooie en grote kamer(alleen kunnen de ramen niet open).
 Een zwembad buiten, met een watertemperatuur van minstens 27°C, gymzaal, sauna, ....... allez prachtig.
Het grote personeelbestand doet echt alles om je verblijf optimaal aangenaam te maken, zodat dit soms toch wel even wennen is.
 Het ontbijt is een delicieuze belevenis, keuze uit diverse Aziatische keukens (sushi, Filipino,Indisch) alsook de Europese buffetkeuze.
Ontbijten kan je desnoods buiten op het terras doen, lekker relax, maar wel even de hitte trotseren.
Manilla is al stad niet te beschrijven in grootte (groot Manilla heeft op dit moment +/- 16 MIO inwoners, waarvan alleen al 1,8 MIO in Manilla City. de inwoners zijn van een ander kaliber van grootte, allemaal klein van gestalte, en vele dames zijn zo fragile dat je denkt dat ze wel eens kunnen breken (net kindmeisjes).
 Verder zijn de shoppingmalls zo groot dat Wijnegem een kruidenierwinkeltje lijkt. Maar op luxemerken is er bijna geen prijsverschil, dus big business is not done...... och 't is toch geen solden
Wat is het ergste? Het verkeer!!!!!  Dit is suicide, knipperlichten worden bijna nooit gebruikt, alleen maar de claxon vand e wagen om van het linkerbaanvak gans naar rechts te gaan cruisen.
Aan autobussen geen gemis, zoveel dat er op vele zelfs geen volk zit. En dan nog de mooie kleurige Jeepneys, waar onze taxi's een puntje kunnen zuigen qua efficientie. Mensen stappen in wanneer ze willen, en om de Jeepney te laten stoppen volstaat een tik tegen het dak, wanneer je maar wil. Trouwens het geld wordt gewoon door alle reizigers doorgegeven tot bij de chauffeur.
Hier op kantoor van IBM (aparte compound buiten de stad) werken ongeveer 6.ooo mensen, allemaal in shift om de respectievelijke klanten optimala te kunnen bedienen.
Zo komen de mensen die verantwoordelijk zijn voor Noord America pas rond 22.00 aan, kwestie van tijdszones...dus veel komen en gaan en een constante drukte
 Het zijn wel kleine burootjes in hokjes verdeelt zoals je soms ziet op Amerikaanse films, maar we zitten allemaal samen., dus sfeer is er wel.
Verder mijn eerste golfervaring gehad , erger dan de sauna!!!!! (minstens 5 liter water verloren door zweten) 
 Stilaan beginnen de tijdverschillen en de temperaturen (is nu 32°C) wel te wennen, doch er zullen toch nog liters zweet vloeien zowel tijdens de het werk als de sport.
Voor zover mijn eerste kleine update uit het Verre oosten, en zal jullie de volgende dagen verder op de hoogte van de exploten van een Antwerpenaar in Manilla; C U all!

1 opmerking:

Tanja zei

Hey Broer,

laat alle onaangename dingen aan je voorbij gaan! Neem alle nieuwe aangename dingen in je op en het wordt nog een beter verblijf dan het nu al is ;-)


groetjes Wim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...