woensdag 14 september 2011

History repeats itself

Afgelopen vrijdag begon Mijnheertje Koekepeertje spontaan "Tim" te zingen van Wim De Craene.

Met opengesperde mond toonden we onze verbazing. Van waar haalt hij dat toch?

En uiteraard ligt het antwoord dichterbij dan je denkt.

 Als hij bij ons moeke en vake is worden er al eens, wat je onder de noemer "Kleinkunst" catalogeerd, liedjes gespeeld. En dan gebeurt het dus, zoonlief zingt dan uit volle borst: "Hier laat ik je los, Tim. Van hieraf moet je gaan, met vallen en opstaan."

En dan brengt ons moeke de CD's eens mee. En dan zet je deze op en brult dat Mijnheertje Koekepeertje ook "Mijn vriend Benjamin" mee.

Weer oh zo'n grote ogen van mezelf. Maar uiteindelijk  is het History repaets itself. Want ik heb heel veel tijd bij mémé en pépé doorgebracht. Vroeger (jaja, ik stam al uit het karton-tijdperk) waren de grootmoeders nog moeders aan de haard en was mijn moeke al van de nieuwe generatie, die van te gaan werken. Creches, kribbes, waren toen nog niet echt hot en dus was de "grootemoe" nog de opvang.

En toen galmde ook door de boxen van de cassetterecorder een Boudewijn De Groot, Louis Neefs en aanverwanten én kon ik ook die liedjes meezingen als kind.

Dus waarom ben ik nu zo verbaasd.... om iets wat ik misschien binnen x jaren ook met mijn (hopelijk) kleinkinderen ga doen?

5 opmerkingen:

zapnimf zei

Ja, ik zie je al bezig :
Zing maar na, kindjes : Wat was da met den dikke, den dikke, den dikke, wa was da met den dikke... Lu!

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

Amaai daar ken ik er veel van die mannen. Dat komt goed :-)

Nienke zei

Leuk dat je zoiets herkent bij je eigen kind, wat je zelf vroeger ook hebt gedaan. Toch wel een leuke verrassing, die je niet had verwacht. Muzikaal mannetje hoor die M.K.P.

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Nienke: Dat is idd wel leuk he dat je dat merkt dat uiteindelijk het verder gaat. En dansen doet hij ook graag en dan zegt hij vaak: "shaken met dat kontje!" :-)

elke zei

ik ken die ook allemaal. Mijn moeder had kleinkunstplaten. Mijn dochters gaan andere dingen meezingen als het van mij moet komen, denk ik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...