donderdag 22 september 2011

Hoe schattig het ook mag zijn.

"Kekt-na-toches-oe-schattig", puppies of kittens die je aanstaren.

Onze buurvrouw is vrijwilliger voor deze organisatie en vangt dus met de regelmaat van de klok een hond op die "mag beschikken". Mensen die onbezonnen een hond gaan kopen beseffen na x-tijd dat er toch wel "veel tijd in dat beest moet gestoken worden" en "datge daar na alle dagen moet mee gaan wandelen, allez na!"

Ondertussen hebben ze de viervoeter wel al behoorlijk onheus behandeld en doen ze hem dan weg omdat "d'er met dat beest niets aan te vangen valt."

Zelf wandelt de buurvrouw met haar twee (eigen) honden dagelijks zo'n drie uur, beschikken ze over een ruime tuin en kregen ze de aandacht die nodig is.

En dan zijn er mensen die tegen haar durven zeggen dat de "adoptieprocedure" wel streng is bij hen. Ja tuurlijk is die streng! Die honden komen uit een niet al te beste situatie en worden niet geplaatst in een situatie die wel eens 6 maand later identiek zou kunnen zijn. Screening is alles.

Het logeetje (4 maand oud) dat er momenteel is, was onmiddellijk dikke vriendjes met hondje B. & Z. en vandaag komt er al een adoptiekoppel kijken en zaterdag. Dus duimen dat hij weldra een warm nestje krijgt.

5 opmerkingen:

Nienke zei

Mijn idee is dat veel mensen over huisdieren in het algemeen makkelijk denken. Bij konijnen is het net zo en die zijn ook nog eens zodanig goedkoop dat de aanschaf (te) makkelijk is. Dat is in Engeland wel anders, maar ja. Tis jammer dat niet elk baasje in spé van tevoren gescreend wordt: daar kan je een hoop ellende mee voorkomen hè?

Ik hoop dat er snel een lieve en warme plek voor het logeetje gevonden wordt!

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Nienke, hoop ik ook wat hij lijkt op een beagle maar hij is het niet.. maar hij heeft zo van die schattige poten met sproetjes op.

En dat brengt werk met zich mee, zelfs 't kleinste vogeltje heeft zorg nodig.. Bezin eer ge begint. Maar denk dat deze met zijn snoezig kopje gauw iemand zal vinden. :-)

Christel

Anoniem zei

Toch vreemd dat mensen zo weinig nadenken voor ze een dier in huis halen ! En als het niet (meer) lukt, is het altijd de schuld van het arme beestje. Goed dat er mensen zoals je buren zijn. Ik zou het niet meer willen/kunnen weggeven.

zapnimf zei

Dat moet een fitte buurvrouw zijn, drie uur wandelen per dag.

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Michenco: Ik zou me ook hechten aan een hond die "tijdelijk" bij ons een onderdak zou hebben.

@Zapnimf: Wees daar maar zeker van.. en door weer en wind.. het kan haar niet schelen.

Christel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...