dinsdag 13 september 2011

Maandag blues

Mijnheertje Koekepeertje heeft op maandag vaak last van "the blues". Zijn traankanalen bevochtigen zich regelmatig. Het is alsof hij iedere maandag opnieuw aan PMS lijdt.

En als er dan lezen bij is, dan is het hek van de dam, dan moeten de koren opgetrokken worden (H.T.B. bedoelt hiermee het optrekken van de neus) en  dan baant een huilbui zich traan voor traan een weg naar het papier.

Rekenen daarentegen dat is dan helemaal zijn dada, maar dat lezen stelt hij toch maar altijd uit. We hebben hem gisteren nog maar eens uitgelegd dat we niet willen dat hij huilt telkens als het lezen is. Hij moet er wat harder voor werken, dat gaat minder vlot.

En dan begint  hij weer te gokken...soms is dat hilarisch, maar ik word er met momenten dan niet goed van, want dan duurt  het nog langer en is het een  bleitconcert dat in crescendo gaat.

Komt er gisteren nog eens bij dat hij gevallen was op zijn pink. Enfin, dat is geen lachtertje zo te zien, want voor de veiligheid heb ik toch een afspraak gemaakt bij Den Doc.

Maar dan komt het "man-aspect" er nog even bij: "Dat doet wel keiveeeeeeeeeeeeeel pijn zunne!" En dan kan je ineens moeilijk lezen... yeah right.

Ach, de blues zijn weer voorbij!

4 opmerkingen:

zapnimf zei

Heb je het over huiswerk?

Samen lezen is veel leuker : jij een zin, hij een zin, jij een stukje, hij een stukje. Jij een zin en hij het woord dat je aanwijst.
Zo'n 10 minuten aan een stuk lezen is voor zo'n jochie met moeilijkheden te veel ineens.
Veel voorlezen ook, dat hij er geen degout van krijgt, lezen. Het moet plezant blijven. Leuke vraagjes stellen of ook op voorhand : waarover denk jij dat het gaat? Hoe zie je dat? Zegt de titel al iets over...

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Zapnimf. Ja inderdaad. Ik lees hem veel voor en dan af en toe moet hij een stukje of een zin.

We zeggen het hem ook, het is geen straf lezen.. het is leuk. Dus ik lees (niet altijd) de woorden of zinnen eens voor, dat maakt het al wat makkelijker.

Maar we blijven oefenen, hoor en gelukkig is hij wel leergierig, maar omdat dit niet zo vlot als zijn rekenen zet dit dan eens aan tot traantjes uiteraard. Maar zal zeker ook eens die vragen stellen... thanks voor deze tip.

Christel

Nienke zei

Lastig dat ie lezen zo vervelend vindt, terwijl het toch zo leuk is. Ik hoop dat je eruit komt met de tips, ik heb eigenlijk niks toe te voegen aan wat Zapnimf al schreef. Succes!

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

Het ging gisteren al stukken beter.. de maandag blues zijn dus wel degelijk over. Het zal altijd wat harder werken moeten zijn op leesgebied, maar dat lukt hem wel. Het is een doorzetterke.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...