maandag 4 oktober 2010

Een mespuntje of een koffielepel?

Bij patisserie is het noodzakelijk dat je alles afweegt (according to Piet Huysentruyt).

Maar geldt dit ook voor gel?

Gaëtan beslist op 't moment van vertrek richting school, dat er gel in zijn haar moet. Maar jongens van 7 willen niet meer dat mama helpt, want die kunnen dat zelf.

Nu ik ga toch meekijken, want gel in 't haar doen, kan even goed nog betekenen eerst water laten lopen, de wenkbrauwen bijwerken, nog wat frullen en prullen, dus mama kent haar kind als geen ander.

Nu graait hij daar in die pot én voor ik kon ingrijpen, zat er dus een volle koffielepel aan gel in zijn haar. Ik kan jullie vertellen, zijn voorhoofd was wit van de gel en zijn kuif die stond kaarsrecht, maar dan letterlijk stijf van het goedje.

Het leek wel alsof ik gisteren zijn haar in dreadlocks had gedraaid en er deze ochtend frituurolie had ingedaan.

Miserie, miserie...want tijd om te wassen was er niet meer.

Dus mama kon wat wrijven en modelleren (maar dat was haast onmogelijk) om toch nog wat toonbaar te zijn.

Aangekomen aan de schoolpoort ging hij het dan zo plat tegen zijn hoofd wrijven, dat zag er dan zeker niet uit. Dus hopla, weer wat pogingen tot. modelleren én om de juffen niet te laten denken dat Halloween dit jaar wel héél vroeg valt.

Maar goed, hij is zo door de schoolpoort gestapt.

En nu...nu schreeuwt zijn haar om gewassen te worden!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...