donderdag 7 oktober 2010

Filippijnse update N°2

Wel, de tweede week hier in Manilla is al een stuk gevorderd en de month closing is bijna achter de rug. De vermoeidheid begint zich te laten voelen, omdat de werkuren hier pas beginnen om 14.00 en eindigen om 23.00. Dan nog een half uurtje terug naar het hotel, waar je toch nog even uitblaast alvorens bedje op te zoeken.
's Ochtends blijf je dan ook niet lang liggen, om toch nog even iets te doen vooraleer een nieuwe werkdag te starten. En op dit ritme kan vermoeidheid zich al wel eens voordoen......dat in combinatie met de hitte en de vochtigheid.

De closing (ondanks enkele haperingen) was een leerrijke ervaring, waarbij de mensen van IBM zich echt voortreffelijk hebben ingespannen. Thx en proficiat aan Peter, Rolf, Georges en Sven en ook de mensen van het thuisfront.

Zal niet zeggen dat Manilla al volledig verkend is, maar we hebben toch wel het één het ander bezocht (feit om het cultureel peil hoog te houden), waarbij opviel dat de koloniale overheersers hier toch zwaar hun stempel hebben doorgedrukt, zodat dit nog steeds herkenbaar is in het dagelijkse leven van de Manilezen.
Aan kerken en standbeelden absoluut geen gebrek...........

Driving range met ballen-dames


Ook het golfen kwam reeds aan bod (opstaan om 05.30, afslaan om 07.00, dit om de hitte te trotseren) want Manilla telt wel minstens 7 golfbanen. Ondanks deze voor de Filipino's waanzinnig dure sport, vind je enkele driving ranges in center Manilla. En..... in de driving fee zitten zelfs meisjes die de golfbal op je mat leggen na elke slag. Van over-the-top gesproken......of mss nog een idee voor Bart V. Roost??????
De vriendelijkheid, beleefdheid en behulpzaamheid van de Filipino's is echt overweldigend. Geen gespeelde komedie omdat we 'toeristen' zijn, neen, deze mensen zijn van nature zo. Dit is echt een verademing met de soms koele Europese mentaliteit.

Maar stilaan beginnen mijn dagen hier, er bijna op te zitten en stel ik het nog steeds opperbest. Zo af en toe wel eens mijmeren over mijn schatten thuis, maar stilaan komt het moment nader om elkaar terug in de armen te vallen. Dus vrienden en familie, tot zover een korte update en zeker tot binnen enkele dagen.

Greetz vanuit Quezon City

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...