woensdag 16 maart 2011

Teveel is nooit goed

Gisteren keek ik naar een "opgenomen" Koppen XL over jongeren en alcoholgebruik

Een getuigenis van een jongen die op zijn 13de was begonnen. Wat ooit begonnen was met één glaasje per dag werd gauw een gemiddeld promillegehalte van 3,8 per dag.

Tot op een dag zijn mama alle contact met hem verbroken had. Ze wou geen geld meer voorschieten, geen verwijten (ging van grof naar groffer) meer naar haar hoofd geslingerd krijgen van zoonlief. En toen drong tot hem door, gelukkig maar, dat dit zo niet verder kon.

Nu, was hij 20 en al één jaar lid van de AA en kreeg hij een speldje voor zijn doorzettingsvermogen, zijn moed om geen druppel mee aan te raken sinds zijn inzicht.

Hij ging zelfs praten in scholen bij jongeren om hen uit te leggen dat drank veel kan kapot maken. Een verhaal van een jongeman die zijn leven terug op de rails had gekregen.

Maar wat met al diegene die nog niet beseffen dat ze téveel drinken... en die durven vertellen op TV dat ze; "zeker geen ongeluk zullen veroorzaken, ook al zijn ze stomdronken!"

Dat zijn diegene die ze eens naar een revalidatiecentrum dienen te sturen waar jongeren zitten die slachtoffer waren van een "dronken" chauffeur of jongeren die dronken achter het stuur zaten en zo betrokken raakten bij een ongeluk.

Dokter Beaucourt zou er een vette kluif aan hebben.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...