dinsdag 18 oktober 2011

Bibbergeld voor iemand met een hoek af

H.T.B. die achter de bestelwagen van deze stond te kokhalzen van den daver  en ik die in de gang bij ons met mijn trui over mijn oren stond te wachten op "den boenk" van nieuwe meubels in de voortuin.

Pas toen "trekt maar binnen" weerklonk (4x) durfde ik mij weer in de living begeven om mee te helpen.

Les nouvelles fournitures kwamen er vorige week aan. Niets speciaal am sich, ware het niet dat deze met de ladderlift naar binnen diende te gaan. Nog niets speciaals, of course not. Tot het moment dat het eerste stuk boven stond voor een open raam en artuurlijk gaat dat er niet  in als dat op zijn rug ligt, dat moet op zijn zij.

En daar sta je dan, met twee sterke helpers aan dat raam en een kokhalzende H.T.B. achter een electriciteitskabine en twee mannen met een ladderlift.

Maar dat is buiten "diejen met nen hoek af" gerekend. In twee tellen stond die bovenaan op het platform. Gewoon even langs de buitenkant erop gekropen!

En die pakt die kast, wikt en weegt, draait en keert en in een mum van tijd staat dé lichtste recht en kan ze binnen getrokken worden.
Dressoir in teak is goedgekeurd
Deze handeling (niet dat erop kruipen op de ladder langs buiten) herhaalt zich nog tot driemaal toe.

Opnieuw kokhalzende H.T.B. achter kabinneke, ik in de gang met trui over de oren, weer wachten op den boenk en bij det verlossende woorden: "trekt maar binnen", hopla naar de living.

Niets voor ons dus... zo een ladderlift die toch een aardige som aan nieuwe meubels de hoogte in laat gaan.

Wat zijn we toch watjes! :-)

7 opmerkingen:

zapnimf zei

Ik heb ooit ook eens zo'n verhuisstukje geschreven. Ei zo na viel onze kast acht verdiepingen naar beneden. Maar gelukkig was er daar ook een zot die zich naar buiten smeet en het platform vastgreep (dat was losgeschoten).
Ge maakt wat mee.

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

Den tikker in overdrive zunne.. Jullie hebben dan ook veel geluk gehad..jeetje toch.

Christel

Nienke zei

Gelukkig was alles al bemeubeld hier toen ik erin kwam, want ik heb hier ook zulke zien staan bij onze flat. Moet er niet aan denken dat er dan wat naar beneden zou komen zeg.

Maar Fientje en Marieke hebben wel gelijk: mooi dressoir hoor! Teak blijft toch ook favoriet hier.

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Nienke: Dank je wel. Ik vind de geur ook zalig van teak.. De andere meubels zal ik ook nog wel eens tonen. Eerst nog wat opruimwerk van dozen, etc... :-)

Christel

http://gilbert-mijnfotoalbum.blogspot.com/ zei

Ja sommige krijgen ht vlug aan den tikker he,
gelukkig niet allemaal he,
Ja je weet wat ze zeggen he die het vlug aan den tikker krijgen he
( niet zal het je wel eens zeggen hoor, even diep denken,)
gilbert

Anoniem zei

Wanneer je geen hoogtevrees hebt, ben je al vlug overmoedig en kan je gevaarlijk doen. Gelukkig zijn je mooie meubels veilig en wel binnen geraakt.

Die van A (Luc - Christel - Gaëtan) zei

@Michenco: idd, want in C mogen de mensen van de ladderlift dit niet doen, en tja stel dat het valt onder wie zijn verantwoordelijkheid valt dan zoiets hé? Enfin die mens heeft bibbergeld van mij gekregen, die kon wel een paar pintjes gaan drinken nadien. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...