donderdag 19 mei 2011

Kraamtijd in mineur

Dinsdag was er nog getsjilp.

Gisteren hoorden we geen getsjilp maar wel mama en papa die aan en af vlogen, dus er was geen reden voor paniek.

Deze middag deed ik gauw even de boodschappen naar huis om dan opnieuw naar het werk te fietsen en toen ik bij ons aankwam, weer geen getsjilp.

Dit was toch uitzonderlijk, want de andere dagen was het ook stil en dan ineens begonnen ze als je de voordeur open of dicht deed, maar nu NIETS! Ijzig stil in het nestje.

Ongerust en met een ontzettend klein hartje dan maar de brievenbus open en ik zag dat het fout was! De snaveltjes dicht, het lijfje stil...

Met de krop in de keel, heb ik eentje eruit getild..... zo een mooi verendek al, zo klein.. maar ze hebben het niet gehaald.

Heb nu al eventjes opgezocht wat de oorzaak zou kunnen zijn, want uiteindelijk we hebben de mama en de papa in de watten gelegd. Allicht is het gebrek aan voedsel de grootste factor geweest. Ze kunnen niet genoeg vinden om die hongerige mondjes te voeden en dan gaat het snel voor de kleintjes.

Ben er ondersteboven van... Het is de natuur uiteraard maar het waren wel onze kleine gevederde vriendjes al!

3 opmerkingen:

elke zei

Oei. Ik vond het gisteren ook al verdacht stil alhier. En weinig beweging ook. Al hoorde ik daarnet nog wel wat lawaai. Ga toch nog maar eens luisteren (het nestkastje gaat niet zomaar open en ik durf toch nog niet erin kijken)

Luc - Christel - Gaëtan zei

Die van jou zullen wel oké zijn... mss net hun buikje rond gegeten. ;-)

elke zei

Het was er maar ééntje dus. Ze lijken nu ook vertrokken, ik zal maar eens kijken hoe het met dat nest zit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...