vrijdag 6 mei 2011

Not so quiet


Wat een drukte in onze straat; een ladderlift die bij de buren hout naar boven aan het brengen is, kinderen op het speelplein, een getier op het voetbalveld, en ga zo maar door.

Ik die dacht, vandaag is het hier ten Huize Claessens quiet:

1 - Gaëtan is naar een vriendje en blijft daar logeren
2 - de halve trouwboek is gaan golfen in Luxemburg dit weekend

Maar niets is minder waar.

Alhoewel, hierbinnen is het stil. Stil omdat ik sinds ik ben thuis gekomen van het werk, noch radio noch TV heb opgezet... zelfs Fientje is stil..

Dan merk je dat je soms wel eens "stilte" nodig hebt. Eens een stilte in je hoofd.

En toch mis je diegene die er dan niet zijn, maar toch is het wel eens leuk om eens even stilte te kennen, en dan denk ik gewoon dat het zo is omdat je ook weet dat ze terugkomen en dat je nu even kan je hoofd leeg maken. Er hoeft eens even niet gezorgd te worden..

Uiteraard heb ik wel al gezorgd voor Fientje en Marieke, maar nu is hun buikje rond gegeten en zijn ze tevreden en houdt de zorg daar even op voor hen.

En morgen, dan gaan we weer in versnelling. Boodschappen doen, poetsen, wat wassen, en dan is er ééntje van de twee alweer terug.

Dan zal het hier binnen ook eventjes terug leven in huis zijn. Wat er zal veel te vertellen zijn.

En de rust op straat? Neen, niet dit weekend, want volgens "Burenbron's vrouw" is er voetbal aan de overkant en nu toch wel net wanneer hun kleinste telg zijn verjaardag gevierd wordt. Dus met andere woorden in de Kruishofstraat gade weer niet kunnen parkeren.

Maar "Burenbron" kent het nummer van de Blauwe lijn allicht nog goed!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...