zaterdag 23 juli 2011

Het Uilenhof

Vandaag brachten we een bezoekje aan het Uilenhof. "In 't hol van Pluto" (Wuustwezel), zo noemde Luc de weg er naar toe.

Frank & Denise, hebben deze plek niet zomaar gekozen, want om een 70-tal uilen te herbergen moet je wel wat natuur hebben.

Een paar maal per jaar geven ze een "open-deur-dag", net zoals dit weekend.

Onderdeel van de voedselbank
Je krijgt er een rondleiding te beginnen bij de jongste telgen, nl die van 2011. Met de hand grootgebracht, dus niet bang van mensen en ontzettend nieuwsgierig én fotogeniek (ze komen naar voor gevlogen om te poseren).

Links: jong van een laplanduil

Uiteraard passeer je ook aan de
 "Voedselbank", 900 ééndagskuikens worden hier per dag opgesmikkeld en uiteraard ook muizen, ratten.

Milcky's, dewelke een mooie blauwe snavel hebbenEn ze hadden ook een "Fientje en Marieke", niet van naam, maar van gedrag. Een jong kerkuiltje dat kon bleiten gelijk Fientje. Je hoefde maar iets er tegen te zeggen en daar ging ze. Haar zusje zat er naast en keek er naar. Maar als je er wat tegen zei, dan piepte zij ook, om te zeggen van: "Wat dienen bleiter hier naast mij kan, dat kan ik ook, maar niet zo luid!"

Den bleiter


En dan was er ook nog "Frieda" een Europese Oehoe, die voor de eerste maal een demo had gevlogen. Toch wel imposant...

Frieda3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat prachtig!! Je blog roept een herinnering op aan een Valkenier die ook een uil en een uilskuiken bij zich had, prachtige foto's van gemaakt.
Wat een geweldig uitjes moet dit geweest zijn.

Luc - Christel - Gaëtan zei

@haarvan: het was ook héél fijn... en we hebben idd héél veel mooie foto's kunnen maken. Schitterend werk dat die mensen leveren

Elisse zei

OH. MY. GOD. Waarom zie ik deze blogpost nu pas?!?!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...